téma měsíce května 2010

Virtuální volby uživatelů signály.cz

16. 5. 2010 12:09
Rubrika: Virtuální volby | Štítky: z jedné vlny

Jak jsme avizovali hned v úvodníku tématu měsíce, týden před volbami by měly proběhnout virtuální volby, kde se dozvíme, jak by to dopadlo, kdybychom o budoucích politicích rozhodovali jenom my, uživatelé signály.cz.

Ano, tak už je to tady;-)! Jak tedy na to:


Pokud se chcete těchto našich voleb zúčastnit, první, co musíte udělat, je přihlásit se na svůj profil ;-). Ihned po přihlášení se vám v sekci „Moje signály.cz“ objeví aplikace „Virtuální volby“. Na ni kliknete a rozbalí se vám seznam všech kandidujících politických stran – pro usnadnění orientace je uvádíme podle abecedy, nikoli podle jejich vylosovaných volebních čísel. A pak už je jen na vás vybrat vaši preferovanou stranu a váš hlas odeslat.

Naše virtuální volby začínají dnes (16. května) počínaje polednem a ukončeny budou za týden – v sobotu 22. 5. 23:59.

Pozor: Pro případ nerozhodnutých voličů jsme se rozhodli, že bude možnost svůj hlas během tohoto období virtuálních voleb změnit ;-).

Hlasování je tajné (tzn. nebude zveřejněno kdo koho volil). Hlasovat může každý registrovaný uživatel signály.cz - tedy narozdíl od reálných voleb i ti mladší 18let.

Takže, naložme i s tímto svým virtuálním hlasem odpovědně a ukažme, že jsme aktivními mladými lidmi ;-).

A ještě poslední, ovšem nikoli nedůležité upozornění. Vážně budou brány pouze hlasy autorizovaných uživatelů, protože pouze u nich je skutečně jisté, že se jedná o konkrétní osobu a pouze u nich je potom možné na základě výsledků zpracovat podrobnější statistiku. To ale neznamená, že nemohou volit i uživatelé neautorizovaní – pouze jejich hlas nebude tolik brán v potaz a výsledky jejich hlasování budou pouze doplňující.

Proto, pokud máte možnost, nechte se autorizovat… ;-)

Tak tedy, pojďme volit! ;-)

Přejít do "volební místnosti" ;o) moje signály.cz

Zobrazeno 5937×

Komentáře

ondra

Kdy a kde budou výsledky?

blackmouser

<a href="http://politika-volby.signaly.cz/1005/jak-by-dopadly-volby" target="_blank">http://politika-volby.signaly.cz/1005/jak-by-dopadly-volby</a>

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio