téma měsíce května 2010

Analýza programů politických stran I - Církev, kultura a média

2. 5. 2010 18:02
Rubrika: Analýzy | Štítky: uvod , z jedné vlny

 

Předmětem prvního rozvoru programů jsou církev, kultura a média. Začínáme tedy relativně nekonfliktními tématy. Politické strany se v nich totiž příliš neliší a ve volebních programech jim zpravidla nevěnují příliš konkrétního prostoru. Spíše obsahují obecné formulace toho typu, že jsou tyto oblasti vnímány jako skutečně důležité a jejich zdravý a státem podporovaný rozvoj je důležitý pro správné směřování celé naší společnosti.

 


 

V čem se jednotlivé strany odlišují, to je výše finanční podpory ze strany státu, konkrétní projekty, které budou upřednostněny před jinými a způsoby řešení některých problematik.

Pokud by se mělo vyzdvihnout jen jedno téma z těchto tří oblastí, které snad nejvíce rozděluje politickou elitu, bylo by to vyrovnání se s církvemi. Zatímco pravicové a středové strany o církevní restituce usilují nebo přinejmenším uznávají, že je to problém, který se musí v dohledné době přijatelně vyřešit, levice je již zdrženlivější. Konkrétně ČSSD o nich v letošním předvolebním programu vůbec nemluví a postoj KSČM a SPOZ je dlouhodobě znám jako negativní.

Analýzy jednotlivých stran

Pro analýzu konkrétní strany klikněte na její logo:

Autorka: ligo

 

Zobrazeno 5124×

Komentáře

rtep

Papo: asi se smějeme vzájemě našim přízpěvkům<br />
ViZ: Já si vždycky myslel, že za vše můžou třešničky, ale už i oranžové růže voní jinak...

kannaj

Díky moc za toto téma a za krásně nachystaná porovnání, sama bych to neotevřela, odrazuje mě to kvantum informací, ale takhle je to skvělé! Díky :-)

Zobrazit 24 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio