téma měsíce května 2010

Etické otázky - TOP09

12. 5. 2010 0:50
Rubrika: Etické otázky | Štítky: analýza , top09


Jak bylo zmíněno, většina představitelů TOP 09 se vyjadřuje spíše proti eutanázii. Ovšem zároveň je, konkrétně nyní v případě předsedy strany, dodáváno, že život velmi těžce a bolestně nemocného člověka, který už nemá nejmenší naději na uzdravení, by se ale neměl uměle prodlužovat.

Z dalších otázek se strana TOP 09 věnuje poměrně podrobně problematice korupce.

Řešení tohoto problému podle ní není věcí několika, byť dobře promyšlených návrhů, ale věcí soustavného odbourávání korupčních příležitostí a rozbíjení korupčních bratrstev na úrovni státu, regionů i obcí.


Složité ekonomické trestní kauzy a složité případy korupce by měli podle strany vyšetřovat a soudit specialisté. Proto strana navrhuje pro složité případy (podobně jako ODS) soudní senáty, jejichž členové budou mít patřičné vzdělaní, zkušenosti a odborné zázemí.

TOP 09 se dále věnuje i zprůhlednění veřejných zakázek.

TOP 09 rovněž navrhuje, aby měly politické strany povinnost zveřejnit rozpočty volebních kampaní, přičemž svoje kampaně by měly financovat prostřednictvím jednoho transparentního účtu.

Zobrazeno 2190×

Komentáře

Johny

Tak jo, řekněme, že eutanasii mají zmáknutou. Spíše by mě zajímalo, jak by hlasovali poslanci TOP09 v případě potratů. Mám tím na mysli, že tuto stranu bude jistě volit i hodně křesťanů. A pokud ti zvolí poslance, který pak hlasuje pro interrupci, tak mají podíl na tom hříchu...(My katolíci jsme za to exkomunikovaní - viz KKC)

Johny

Aha, tak jsem si odpověď našel sám. <br />
<br />
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0W6XKBWk-lI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0W6XKBWk-lI</a><br />
<br />
Jinak chci říct, že nejsem ani příznivcem toho, jakým způsobem vede kampaň taková ProLife, ale tak, jak je to nyní vyřešeno podle mě není vůbec optimální. Vím, že úplné zrušení potratů není v naší zemi možné. Spíše mi vadí nedostatečná informovanost a hlavně definice lidské bytosti v zákoně o potratech.

Kristusa

JJ, souhlasím s Johnym. TOP 09 je fajn, co se týká ekonomické stránky, což naše země potřebuje, ale co se týká morálky tak pokulhává...stačí se podívat na výše uvedený odkaz.Naše země potřebuje morálku, která jde ruku v ruce i s ekonomickou situací.Viz citát T.Baťi: ,,...Ekonomická krize je skutečně problém morálky, není náhoda, že ke krizi došlo"...

RaBiT

<a href="http://www.christnet.cz/diskuse/prispevek.asp?zobraz=351558" target="_blank">http://www.christnet.cz/diskuse/prispevek.asp?zobraz=351558</a>

Čáp

Zdůvodněné to mají hezky, ale jde zde o to, že v dnešní době relativismu mnohým lidem pouze zákonná úprava vysílá nějáký signál o tom, co je v pořádku a co ne. Ženám které absolvují potrat zpravidla nejde o život(na rozdíl od jejich dětí) a i kdyby šlo, není v pořádku zabít někoho abych přežil (kdyby někoho, svoje vlastní dítě!). <br />
Zkrátka TOP 09 neuznává, že dítě je člověk, o tom to celé je.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio