téma měsíce května 2010

Církev, kultura a média - KSČM

2. 5. 2010 17:51
Rubrika: Církev, kultura a média | Štítky: analýza , KSČM

 


 

 

CÍRKEV

Ve vztahu k církvím obsahuje letošní volební program KSČM jedinou větu, a to snahu prosadit restituční tečku a zastavení jakéhokoliv dalšího vydávání majetku církvím. V návrhu tak, jak byl předložen pravicovou vládou, totiž s ohledem na finanční a fyzické objemy a hrozící právní důsledky totiž podle KSČM nejde o zmírnění křivd, ale o rozsáhlé majetkové poškozování státu a jeho občanů.


KULTURA

KSČM se vyslovuje v tom smyslu, že nehodlá podporovat projevy přehnané komercionalizace umění. Naopak je třeba zachovat potřebnou podporu kultuře národních a lidových tradic. Usilovat pak hodlá o zavedení slev vstupného na hodnotné kulturní akce u vybraných skupin občanů (děti, mládež, zejména studenti a učňové, senioři, zdravotně handicapovaní občané). Strana chce rovněž prosazovat, aby v kultuře nedocházelo k ekonomické, politické či ideologické diskriminaci.

Z oblasti sportu a tělovýchovy chce KSČM podporovat především rozvoj masové tělovýchovy a neprofesionálního sportu a vytvářet podmínky pro činnost dobrovolných sportovních sdružení.

MÉDIA

KSČM si přeje zachovat veřejnoprávní televizi a rozhlas a zároveň vyslovuje požadavek otevřít otázku financování veřejnoprávních medií místo koncesionářskými poplatky dotacemi ze státního rozpočtu. Strana také zdůrazňuje podporu vysílání v českém jazyce a rozvíjení sektoru veřejných informací poskytovaných zdarma.

 

Zobrazeno 1542×

Komentáře

vojtec

jak funguje volební program KSČM... <br />
<a href="http://zpravy.idnes.cz/kscm-funguje-jako-sekta-za-odlisne-nazory-likviduje-rika-exkandidatka-1ej-/domaci.asp?c=A100430_071904_domaci_jw" target="_blank">http://zpravy.idnes.cz/kscm-funguje-jako-sekta-za-odlisne-nazory-likviduje-rika-exkandidatka-1ej-/domaci.asp?c=A100430_071904_domaci_jw</a>

Pavel Husák (yetti)

Vojtec:<br />
Nóóó bá...Ti lidi sou tak naivní, pořád je tolik lidí volí! :(

zdepav

Už jen z princiou bych je nejraději nechal zrušit. Divím se, že se lidi při volbách nepoučili z historie a myslím si, že toho nezažili zrovna málo s touto stranou.

vojtec

Já se vůbec nedivím, že existují i dnes i mladí, kteří komunisty volí. A nebýt třeba výchovy v našich rodinách, třeba bychom je taky volili. Mně bylo při revoluci pět, něco málo si z jedné demonstrace pamatuju. Yetti, Tobě byly necelý čtyři, a Ty jsi, zdepav, ještě nebyl ani na světě. Slova z našich úst "že jsme se nepoučili" tedy nutně vyznívají neautenticky. Jsou nás tisíce voličů, co jsme komunistickou dobu prakticky nezažili, a možná že docela velká část z našich vrstevníků vlastně ani neví, co je na komunistech tak špatného... O komunistech je třeba mluvit a ne je zlehčovat jako stranu důchodců, která do příštích voleb vymře. Nevymře!

mira

Vojtec, máš recht, nevymřou, ale kolem nás je tak málo těch, kdo vypovídají o tom, co to bylo, za ... ale zaplaťbůh, že aspon nějací jsou a že a spon v televizi se o tom občas mluví. Mladí, aspon kolem mě, většinou ani volit nechcou, protože jim "stačí" vyžít se a co bude pak je nezajímá, jsou rádi, že se vezou a nemusí nic řešit, občas ale do této "skupiny" patříme i my, ale je tu viditelná snaha neco delat

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio